White: Aldo neće biti pod pritiskom

White: Aldo neće biti pod pritiskom

Predsjednik UFC-a, Dana White, smatra da Jose Aldo neće biti pod pritiskom u sutrašnjoj borbi protiv Chada Mendesa.

Jose Aldo će braniti pojas u perolakoj kategoriji i to pred svojim navijačima, ali White smatra da će to Brazilcu biti dodatna motivacija.

"Ne znam postoji li veći pritisak od branjenja titule pred svojim navijačima. Međutim, neki dečki napreduju u takvoj atmosferi. Smatram da je jedan od njih i Aldo, te će to biti nešto što će ga dodatno motivirati", rekao je White.

Brazilski borac se za ovaj meč sprema sa Grayom Maynardom, također UFC borcem, ali u lightweight kategoriji. Maynard ima dosta sličan stil Mendesovom, te je to glavni razlog što ga je Aldo pozvao za sparingovanje.

"Gray Maynard ne samo da ima isti stil kao i Chad Mendes, nego je i fizički nadmoćniji. Nadam se velikoj borbi sutra", dodao je White.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti