"Veći sam od Khabiba, ali on je zaista zastrašujući"

Robert Whittaker iskreno

"Veći sam od Khabiba, ali on je zaista zastrašujući"

M. Šljivak

Nekadašnji šampion UFC-ove srednje kategorije Robert Whittaker tvrdi da ne bi prihvatio borbu sa Khabibom Nuramgomedovim.

Novozelanđanin koji je jedno vrijeme držao pojas prvaka u kategoriji do 84 kilograma, družio se sa Khabibom u proteklom periodu i predstavio ga je kao zaista zastrašujućeg.

Iako tvrdi da je mnogo veći od dagestanskog borca tvrdi da ne bi prihvatio da se bori protiv njega.

"Ne bih prihvatio borbu protiv njega. Mnogo sam veći od njega, ali on je zaista zaista zastrašujući", rekao je Whittaker.

Whittaker je u profesionalnoj karijeri odradio 27 borbi. Na omjeru je od 22-5, a novi nastup imat će večeras kada će se boriti protiv Kelvina Gasteluma.

U slučaju novog trijumfa do bi mu bila treća uzastopna borba u kojoj su mu podignute ruke kao pobjedniku, te će sigurno tražiti revanš protiv Israela Adesanyje u borbi za pojas srednje kategorije.

Oglasi

Sa druge Khabib Nurmagomedov je nedavno potvrdio svoj odlazak u penziju i potpuno se posvetio radu sa svojim rođacima.

Ulogu trenera je ozbiljno shvatio. Njegovi borci rade odličan posao i cilj mu je da osvoji titulu trenera godine u MMA svijetu.

Podsjetimo, Khabib je dominantno prošao kroz svoju karijeru. Otišao je sa omjerom od 29-0 i napustio je pojas UFC prvaka lake kateogorije.

Za njegovog nasljednika će se u maju boriti Michael Chandler i Charles Oliveira i UFC će dobiti novog šampiona lake kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije