Whyte prozvao Parkera: Nokautiraću ga!
Foto: EPA

Ponuda za borbu WBO šampionu

Whyte prozvao Parkera: Nokautiraću ga!

M. Šljivak

Britanski bokser Dillian Whyte (29) prozvao je WBO šampiona svijeta u teškoj kategoriji Josepha Parkera.

Whyte, koji u karijeri ima samo jedan poraz (20-1) i to od Anthonyja Joshue, želi u ringu vidjeti Parkera, koji je jučer dosta neuvjerljivo odbranio naslov WBO šampiona protiv Rumuna Razvana Cojanua.

Uvjeren je Britanac kako bi nokautirao novozelandskog borca.

"Ako se nađem u ringu s Parkerom, nokautiraću ga i postati WBO šampion, rekao je Whyte, te je dodao:

"Iskreno vjerujem u to. Nokautirao bih ga i postao šampion, jer, kod njega ne vidim ništa kod njega što bi me zabrinulo. Joseph Parker je velika riba u maloj bari. Tražio je da dođe u Veliku Britaniju da bi se borio i vjerujem da sam ja perfektan izbor za njega. Taj meč svi žele vidjeti. Probao sam izazvati Tonyja Bellewa, ali on se plaši borbe s pravim teškašem. Ja i Joseph Parker je ono što žele navijači", rekao je Whyte.

Ipak, prije eventualnog meča s Parkerom, Wyhte će 3. juna u ring sa Poljakom Mariuszom Wachom, a borba će biti održana u Londonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi