Wladimir brani naslove protiv Pianete

Talijan naredni protivnik

Wladimir brani naslove protiv Pianete

M. Maksimović

Francesco Pianeta je naredni protivnik Wladimira Klitschka, a borba će biti održana u SAP-Areni u Mannheimu 4. maja 2013.godine.

To će za Dr Steelhammera biti 63 borba u karijeri u kojoj će braniti četiri pojasa svjetskog prvaka, a nezvanično bi trebao biti uvertira za okršaj sa Alexanderom Povetkinom.

 

Talijan je osam godina mlađi, do sada je imao 29 mečeva i za većinu je totalna nepoznanica. Omjer je obečavajući, 28 pobjeda u 29 mečeva, samo je duel protiv Alberta Sosnowskog završio bez pobjednika.

 

Talijan je do sada pobjedio Michaela Marronea, Roberta Hawkinsa, Matta Skeletona, veterane, Olivera McCalla i Fransa Bothu. Posljedni meč je bio protiv Nelsona Darija Domingeza u novembru mjesecu prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.