Wladimir izabrao novog trenera

Banks kao nasljednik Stewarda

Wladimir izabrao novog trenera

M. Maksimović

Wladimir Klitschko ima novog trenera.Svjetski prvak teške kategorije u verzijama WBO, IBF, WBA i IBO je dva dana prije meča sa Poljakom Mariuszom Wachom obznanio ime čovjeka koji će obavljatu ulogu Emanuela Stewarda.

Stewarda koji je dugo vremena radio sa Wladimirom a koji je preminuo 25.oktobra, naslijedit će Johnathon Banks. Banks je još uvijek aktivan bokser, ima  30 godina i također je teškaš. Iza sebe ima 30 borbi u kojima je ostvario 28 pobjeda, od čega je njih 18 upisao nokautom.Posljednju borbu je odradio protiv Nicolai Firtha u Njemačkoj u Februaru mjesecu kada je slavio jednoglasnom odlukom sudija.Jedini poraz u karijeri je doživio u meču sa Tomaszom Adamekom.Banks bi prema najava također trebao uskoro u ring i to 17.ovog mjeseca, protivnik je Seth Mitchell.

 

''Svi su se pitali tko će biti moj novi trener, ali ja sam od početka to znao. On je Johnathon Banks. Sve što zna o boksu naučio je od Emanuela Stewarda. Zanimljivo, obojicu sam upoznao na isti dan prije devet godina''rekao je Wladimir 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.