Wladimir Klitschko brani naslov protiv Mariusza Wacha

Steelhammer pronašao protivnika

Wladimir Klitschko brani naslov protiv Mariusza Wacha

M. Maksimović

Wladimir Klitschko je odlučio u novembru mjesecu braniti naslove svjetskog prvaka teške kategorije po verzijama WBO, WBA i IBF.Njegov protivnik će biti Poljak Poljak Mariusz Wach, a meč će biti održan 10.novembra u O2 areni u Hamburgu.

''The Viking'' je rođen 14.decembra 1979.godine u Krakowu, ali već godinama živi u North Bergenu u New Jerseyu.Iza sebe 27 borbi i još uvijek je neporažen.Posljednju je ostvario protiv Tyea Fieldsa tehničkim nokautom u šestoj rundi, u martu mjesecu ove godine.

 

Wladimir je posljednju borbu odradio protiv Tonyja Thompsona  u Švicarskoj, kada je također zvanično do pobjede stigao tehničkim nokuatom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.