Wladimir spreman za još jednu odbranu

Novi protivnik je Francesco Pianeta

Wladimir spreman za još jednu odbranu

M. Maksimović

Nije ga bilo dugo. Od novembra mjeseca prošle godine. Sada je na red došla nova odbrana titula. Wladimira Klitschka. Četiri pojasa, WBA, IBF, WBO i IBO su već dugo vremena u njegovom vlasništvu i realno tu će i ostati, jer Francesco Pianeta još jedan u nizu pažljivo odabranih protivnika koji teško mogu do senzacije.

Francesco Pianeta ima omjer 28-1-0, ali sigurno nije teškaš iz samog vrha. Ispred njega su i Pulev i Adamek i  Tyson Fury, Povetkin, Helinius, bokseri od kojih će neki eventulano dobiti priliku kada budu daleko od idealne forme. U 29 mečeva, Pianeta je pobjeđivao recimo Fransa Bothu (44), Olivera McCalla (48), Matta Skeltona (46), boksere koji su daleko od svojih najboljih dana. Niti na pres konferenciji Talijan se nije razbacivao izjavama:

 

''Odradio sam dobre pripreme, jako sam motivisan. Moj sin će naredne srijede slaviti četvrti rođendan, lijepo bi bilo pokloniti mu pojaseve svjetskog prvaka'', rekao je Pianeta.

 

Ono što je možda najvažnije, kada je u pitanju Wladimir Klitschko, jeste podatak da bi nova odbrana titule bila njegova 19. u karijeri. Na taj način bi se izjednačio sa Muhammadom Alijem koji je treći na toj listi. Drugi je Larry Holmes sa 20 odbrana, dok je prvi Joe Louis sa 25 odbrana naslova svjetskog prvaka.

 

"Znam da je Francesco motiviran i da ima plan, ali postoji ona slavna Tysonova uzrečica: svatko ima plan dok ga se ne udari. Iza mene je iskustvo i pokazat ću mu njegov limit'' zaprijetio je Wladimir.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.