Woodley zadržao pojas, Bektić nokautiran

UFC 209

Woodley zadržao pojas, Bektić nokautiran

Noćas je u lasvegaškoj T-Mobile Areni održan UFC 209.

Mirsad Bektić bio je na pragu pete vezane pobjede u UFC-u, ali ga je trenutak nepažnje skupo koštao te je na kraju teško nokautiran od Amerikanca Darrena Elkinsa.

26-godišnji Srebreničanin je dominirao tokom dvije i po runde, u nekoliko navrata uspio je da dođe do rušenja i da nanese veliku štetu protivniku.

Ipak, sredinom treće runde dozvovlio je rivalu da mu uhvati leđa i potom plasira nekoliko snažnih udaraca, nakon kojih je sudija morao da prekine meč.

Bektić je sinoć zabilježio prvi poraz u 12. nastupu u karijeri i tako se udaljio od samog vrha perolake kategorije.

U glavnoj borbi večeri Tyron Woodley je većinskom odlukom sudija savladao Stephena Thompsona i zadržao pojas velter kategorije.

Što se tiče ostalih mečeva glavnog programa, Alistair Overeem je zabilježio drugu pobjedu nad Markom Huntom, ovaj put nokautom u trećoj rundi, dok je David Teymur jednoglasnom odlukom sudija savladao Landa Vannatu.

Dan Kelly je savladao Rashada Evansa (podijeljenja odluka sudija), a Cynthia Calvillo bila je bolja od Amande Cooper (submission prva runda).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi