Yoan Pablo Hernandez odbranio naslov

Poluteška kategorija verzija IBF

Yoan Pablo Hernandez odbranio naslov

M. Maksimović

Kubanac Yoan Pablo Hernandez je sinoć u Bambergu odbranio naslov svjetskog prvaka IBF verzije u poluteškoj kategoriji.On je jednoglasnom odlukom sudija pobjedio izazivača, Kanađanina Troya Rossa koji je upisao svoj treći poraz u karijeri.

Ross se 2010.godine poražen od Steve Cunninghama, ali je nakon dvije pobjede došao u priliku da se suprostavi jednom od ponajboljih boksera srednje kategorije.Kanađanin je pružio solidan otpor.Hernandez je imao problema u petoj rundi, Ross ga je pogodio lijevim krošeom, ali je Kubanac preživio. Međutim, to je očito bilo nedovoljno jer je Hernandez slavio jednoglasno (114:113,115:112,116:112).

Kubanac je deset godina mlađi od svog suparnika i u profi ringu ćemo ga sigurno gledati još jedan određeni period.Nakon ove pobjede, Hernandez je na omjeru 28:1, a jedini poraz je doživio u meču sa Waynom Braithwaitom prije četiri godine u Kielu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.