Za hrvanje još uvijek ima nade

Za hrvanje još uvijek ima nade

O. Lekić
Teme:

Udruženje  nacionalnih olimpijskih komiteta (ANOC) podržava nastojanje Međunarodne hrvačke federacije (FILA) da taj sport ostane dio olimpijskog programa, kazao je nakon sjednice Izvršnog odbora ANOC-a u Sydneyju Ahmad Al Fahad Al Sabah iz Kuvajta.

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) je u februaru na zasijedanju u Lozani iz programa olimpijskih igara  2020. godine isključio hrvanje, a tu odluku u septembu ove godine  još mora  potvrditi skupština u Buenos Airesu.

Hrvanje, koje je na programu OI još od 1896, tako bi bilo zadnji put zastupljeno na igrama  2016. godine u Rio de Janeiru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.