Zab Judah prijeti Amiru Khanu
Khan vs Judah

U igri su dva naslova

Zab Judah prijeti Amiru Khanu

M. Maksimović

Kultni Mandalay Bay Resort u Las Vegasu večeras je domaćin još jedne velike bokserske večeri u kojoj će rukavice ukrstiti Amir Khan i Zab Judah.

Radi se o meču za naslov svjetskog prvaka poluvelter kategorije u verzijama WBA i IBF.
Na jednoj strani imamo Britanca koji je velika nada britanskog boksa, čovjeka koji je odbranio već četiri puta naslov prvaka u verziji WBA.Protivnici su bili Paul McCloskey, Marcos Rene Maidana, Paul Malignaggi i Dmitriy Salita.Dvije borbe su završene tehničkim nokuatom, protiv McCloskeya je slavio nakon prekida borbe u 6.rundi, dok je Maidana odvukao meč do 12 runde.Za sada je Khan na 25 pobjeda, dok je jedini poraz doživio u meču sa Breidisom Prescottom.

Na drugoj strani je Zab Judah koji je opet vrlo opasan.Nakon poraza od Joshue Clotteya, Zab je nanizao pet pobjeda i sa svoje 33 godine trenutačno je na omjeru 41-6.Zab je iskusan borac, ali Khan u svom uglu ima sjajnog trenera Fredia Roacha koji je ujedno trener i Mannyja Pacquiaa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti