Zamjena za Hayea Chris Arreola
Posljednja pobjeda Vitalija Klitschka

Vitalij Klitschko pronašao protivnika

Zamjena za Hayea Chris Arreola

M. Maksimović

Vitalij Klitschko 26. septembra ponovo ulazi u ring, treći put nakon pauze koja je trajala četiri godine.  Vitalij se kako je ranije najavljivano trebao boriti protiv Britanca David Hayea.

Vitali se kako je ranije najavljivano trebao boriti protiv Britanca David Hayea, ali je ta borba propala, pa će naredni protivnik biti Chris Arreola, Amerikanac meksičkih korijena. Arreola je za večinu ljubitelja boksa pa skoro totalna nepoznanica, a radi se bokseru čiji je nadimak '' Nočna mora'' i koji je još uvijek bez poraza. U 27 borbi je ostvario isto toliko pobjeda od čega su 24 stigle nokautom.

Posljednju borbu je Chris Arreola imao u aprilu mjesecu ove godine kada je nokautom u 4.rundi savladao Jameela McClinea. Vitalij Klitschko je u posljednjoj borbi pobjedio Juana Carlosa Gomeza, a prije njega Samuela Petera.

Borba Vitalij Klitschko - Chris Arreola je najavljena za Staples Centar, na ''stolu'' će biti pojas svjetskog prvaka teške kategorije verzije WBC. Vitali je dva puta u karijeri boksovao u Staples Centru. Tamo je pobjedio Corrieja Sandersa, ali je tamo izgubio od Lenoxa Lewisa 2003. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti