Zapaženi rezultati bh. taekwondoista u Švedskoj

Tri medalje za jedine predstavnike BiH

Zapaženi rezultati bh. taekwondoista u Švedskoj

A. Haznadarević

Taekwondoisti kluba Novi Grad Sarajevo osvojili su dvije srebrene i jednu bronzanu medalju na otvorenom turniru A klase, održanom proteklog vikenda u švedskom Trelleborgu.

Sarajevski takmičari bili su jedini predstavnici Bosne i Hercegovine u konkurenciji od 1.200 takmičara, u sastavu 160 timova i nacionalnih selekcija iz više od 40 država, saopćeno je iz Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo.

 

Predstavnici BiH ukupno su ostvarili devet pobjeda, a najznačajniji rezultat ostvario je Armin Gredić u konkurenciji seniora do 80 kg. Gredić je osvojio srebrenu medalju nakon što je u finalnoj borbi izgubio od prvog nositelja na svjetskoj rang listi Aarona Cooka.

 

Kadeti Sadmir Habibović (do 33 kg) i Nedžad Husić (do 37 kg) osvojili su srebrenu, odnosno bronzanu medalju. 

 

Treneri kluba Belmir Berberović i Haris Husić smatraju da postignuti rezultati govore o kvalitetu takmičara Novog Grada, koji iza sebe imaju kvalitetan plan i program rada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.