Zavirite u nestvaran vozni park Wildera: Lamborghini od aligatorove kože, bronzani Rolls Royce...

Ima se - može se

Zavirite u nestvaran vozni park Wildera: Lamborghini od aligatorove kože, bronzani Rolls Royce...

Američki bokser Deontay Wilder zaradio je 23 miliona funti tokom bokserske karijere, a zbog toga su mnogi njegovi protivnici ostali ošamućeni i premlaćeni. 

A, njegova kolekcija automobila također obara s nogu jer se u istoj nalaze Lamborghini, Rolls Royce, Hummer...

2015. godine, kada je preuzeo WBC titulu od Bermanea Stivernea, Wilder je htio da se počasti i zašto ne b? Otišao je u jednu poznatu prodavnicu u Californiji i kupio Lamborghini Aventador. Ono što ovog Lamorghinija izdvaja od ostalih jeste činjenica da je prekriven aligatorovom kožom koja bi čak i Floyda Mayweathera ostavila ljubomornim. Ovaj Lamborghini je također iznutra daleko luksuzniji od ostalih automobila u klasi pa ga i to čini glamuroznim.

Ovaj primjer može dostići brzinu od 217 milja na sat što ga čini jednim od najbržih Lamborghinija ikad proizvedenim. Ima V12 motor s 700 konjskih snaga koji dolazi do 100 km/h za samo 2,6 sekundi.

Sljedeći automobil koji posjeduje je Rolls Royce Phantom. Ovaj četverotočkaš ga je koštao čak 347.000 funti, a savršen je za ljetnje vožnje obzirom da je kabriolet. Inače, Phantom je trenutno najskuplji primjerak Rolls Royca koji ppostoji u prodaji. Njegov model, Phantom VII ima 563 konjskih snaga s V12 motorom koji dostiže brzinu od 100 km/h za 5,1 sekund.

Osim toga, posjeduje i nešto skromnijeg Hummera od 70.000 funti. Bronzane je boje i ima vlastiti nadimak - Bomb Zquad Mobile. Nedavno se spekulisalo kako ga je Wilder prodao, ali to nikada nije potvrdio sam bokser. Inače, ovaj model se prestao proizvoditi 2010. godine i zato je još dragocjeniji ovom bokseru.

Dolazimo konačno i do Wilderove najnovije kupovine. Riječ je o 269.000 funti vrijednom Rolls Royceu Cullinan kojeg je kupio na ljeto prošle godine. Baš kao i u slučaju Lamborghinija, bokserski prvak je spojio jak motor i glamurozan dizajn. Onog trenutka kada ga je dobio, odmah je snimio video za Instagram kako bi ga predstavio.

On posjeduje i Dodge Challenger koji vrijedi 30.000 funti. Po nekim ukusima, ovaj najeftiniji model iz Wilderove kolekcije je ujedno i najljepši. Iako je koštao 'tek' 30.000 funti možete se kladiti da sada vrijedi daleko više zbog posebnih dodataka koja su napravljena u vidu boje. U njemu je V8 motor i rezervoar od 6,2 litre.

Također, u njegovom vlasništvu je i motor Suzuki Hayabusa koji vrijedi 14,500 funti. On ovaj motor posjeduje još od 2014. godine kada je objavio i prvu fotografiju. Može dostići maksimalnu brzinu od 186 milja na sat.

Top Komentari

CD84
Seljacic;)
7 0
prometej
Kakav paćenik. Nije dovoljno dobro auto samo po sebi već mora aligator izgubiti glavu da bi ovakav papan bio zadovoljan
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi