Završeno EP u hrvanju

Danas u Sarajevu

Završeno EP u hrvanju

U Sarajevu je danas završeno Evropsko kadetsko prvenstvu u hrvanju.

Na prvenstvu su nastupili mladi takmičari iz 39 zemalja, među kojima i sedam bh. hrvača. Posljednjeg takmičarskog dana nastupila su trojica bh.takmičara, koji, kao i njihove reprezentativne kolege koje su nastupile dan ranije, nisu zabilježili značajne rezultate.

U kategoriji do 54 kg poraze u prvom kolu pretrpjeli su Hasib Šehović i Ajdin Brkić. Šehovića je savladao hrvatski predstavnik Kristijan Simatić, dok je od Brkića bio bolji Izraelac Yair Shelmayv.

Elvir Ćosić je u kategoriji do 100 kg bio slobodan u prvom kolu, a u drugom je poražen od Zoltana Varge iz Srbije.

Ostali bh. hrvači, koji su nastupili u subotu, također su pretpjeli poraze već na početku takmičenja. U kategoriji do 50 kg Kemal Hasanović je poražen od Srbina Nikole Markovića, a Sadik Gabeljić od Nijemca Deniza Meneksea.

Armin Šljivo je u prvom kolu u katagoriji do 69 kg pretrpio poraz od Moldavca Petrua Sevciusa, a u repasažu je poražen od Bjelorusa Habrukovicha. U istoj karegoriji Haris Ačkar je u prvom kolu izgubio od Mađara Kottesa.

Najuspješniji takmičari EP-a, koje je u proteklih pet dana održano u dvorani "Juan Antonio Samaranch", bili su Rusi.

U hrvanju slobodnim stilom hrvači iz Rusije su osvojili sedam od deset zlatnih medalja uz jedno srebro i bronzu.

U takmičenju grčko-rimskim stilom Rusi su osvojili tri zlata i dva srebra, a ispred njih bili su takmičari iz Azerbejdžana sa četiri zlatne medalje.

U konkurenciji kadetkinja najbolje su bile Ukrajinke sa šest medalja, od kojih tri zlatne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.