Zbik: Ovaj put odlučili smo se za zdravlje

Drugi put će manje pričati

Zbik: Ovaj put odlučili smo se za zdravlje

Adnan Beganović

Adnan Ćatić sinoć je po 12. put u karijeri odbranio titulu svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji u WBA verziji. Njemački bokser bosanskohercegovačkih korijena tehničkim nokautom nakon devete runde pobijedio je Sebastiana Zbika.

Nekoliko dana prije meča Zbik je najavljivao pobjedu. Provocirao je Adnana na razne načine, no svjetski prvak je ostao miran i stalno je ponavljao da će u ringu pokazati svoju snagu.

Tako je i bilo, izuzmemo li početak meča, kada je Zbik bio nešto konkretniji, no po svemu sudeći i to je bio dio Adnanove taktike.

Kako je meč odmicao tako je i Zbik primao sve više udaraca, a o tome kako se osjećao najbolje govori njegova izjava nakon meča.

"Ovaj put odlučili smo se za zdravlje. Noge su mi iz runde u rundu bile sve slabije. Zbog čega? Ne znam ni sam", nakon meča je izjavio Sebastian Zbik.

Na kraju treba istači da su iz Zbikovog ugla nakon šeste runde razmišljali o prekidu meča, no odlučili su se kockati. Ne dugo, tri runde kasnije, ipak, su morali predati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.