Žerić i Topalović poraženi

Svjetsko prvenstvo

Žerić i Topalović poraženi

Adnan Beganović

Drugog takmičarskog dana 15. svjetskog prvenstva u boksu u Milanu dvojica bosanskohercegovačkih takmičara pretrpjela su poraze.

Ismet Žerić je u kategoriji do 60 kg poražen od Rumuna Gabriela Podasce sa 6:10, dok je Danijel Topalović u kategoriji do 75 kg izgubio od Ukrajinca Sergeja Derevjačenka sa 3:12.

U prvom kolu u kategoriji do 64 kg ranije je poražen i Stevo Zorlak.

Danas će na ring izaći Velibor Vidić koji će se u kategoriji do 69 kg u prvom kolu sastati s Alebrom Temaititahiom s Filipinana. Dan kasnije Džemal Bošnjak (do 81 kg) borit će se protiv Faeye Asaaneoma iz Senegala.

Naš jedini borac koji je direktno uvršten u 2. kolo, Mario Aleksić (do 57 kg) nastupit će 6. septembra, a protivnik će mu biti Ukrajinac Vasil Lomačenko.

SP se održava u dvorani Mediolanum Forum, čiji je kapacitet 11.500 mjesta, a finalne borbe na programu su 12. septembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.