Zildžić poražen od Strugara
Naš bokser je bio bolji u prve tri runde

Meč za prvaka svijeta u Podgorici

Zildžić poražen od Strugara

Salko Zildžić, bosanskohercegovački borac nije uspio da odbrani titulu prvaka svijeta u low kicku u kategoriji do 85,1 kilograma WAKO PRO federacije. Zildžić je u utorak u Podgorici poražen od izazivača Ivana Strugara iz Crne Gore klasičnim nokautom u četvrtoj rundi.

Bio je ovo treći međusobni meč Zildžića i Strugara u posljednje dvije godine, a crnogorskom borcu je ovo bila druga pobjeda.

„Jedan trenutak nepažnje bio je dovoljan za poraz. Čestitam Strugaru i nadam se da ćemo se ponovo sresti“, rekao je Zildžić nakon meča.

Bh. borac je imao prednost nakon prve tri runde, a posebno je bio dominantan u trećoj rundi kada je Crnogorca poslao na pod. No, sredinom četvrte runde Strugar je udarcem nogom nokautirao Zildžića, koji nije uspio da se vrati u meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.