Zildžić: Vratiću Portugalcima za baraž

Sutra "Noć šampiona" u Zenici

Zildžić: Vratiću Portugalcima za baraž

Organizator „Noći šampiona“ za sutra najavljuje veliki spektakl, a obojica boraca glavne borbe večeri su optimisti, kada je u pitanju njen krajnji ishod.

To bi mogao biti najkraći raport sa današnje press konferencije  u zeničkoj Areni na kojoj su učestvovali borci u borbi za titulu svjetskog prvaka u low kicku (85,1 kg, 5 rundi x 3 minute) WAKO PRO asocijacije, Salko Zildžić (BiH) i Alberto Morais (Portugal), te članovi njihovog stručnog tima.

"I ako to Salko ne želi priznati, ali garantujem da je spremniji od kako ja radim sa njim. Vodillo se računa o svakom detalju priprema.", istakao je prof. dr. Muris Đug, Zildžićev kondicioni trener, dok je Enver Hebibović kickbox trener našeg predstavnika naglasio da je Portugalac bio višestruki prvak te zemlje u boksu, i da se posljednjih dana posebno radilo na bokserskoj tehnici.

Portugalci nisu krili riječi hvale za bh. šampiona. Alberto Morais u kratkoj izjavi je istakao da mu je drago što je dobio priliku da se bori protiv ovako kvalitetnog borca, dok je Miguel Godinho, Moraisov trener iznio zanimljiv podatak.

Morais se do sada većinom borio u kategoriji preko 91 kg i za ovaj meč je morao izgubiti nekoliko kilograma. Znamo za Zildžića kao kvalitetnog borca i dat ćemo sve od sebe da Morais dobije ovaj meč.
Salko Zildžić nije mnogo vjerovao „strahopoštovanju“ sa druge strane. Još jednom je ponovio da ne zna mnogo o protivniku i da ne priprema posebnu taktiku.

"Kako pričaju, ja bih odmah mogao ponijeti ovaj pojas.", kroz smjeh se Zildžić osvrnuo na pohvale Portugalaca i nastavio: "Neću taktizirati, u prvoj rundi ćemo malo ispitati snage, a od druge idem po pobjedu. Da im barem malo vratimo za onaj poraz u nogometno baražu." istakao je Zildžić, izvukavši osmjeh na licu Portugalaca.

U Zenici nije teško osjetiti odličnu atmosferu pred meč. Zildžić dobija podršku građana Zenice, koji na svakom koraku koriste priliku da budu uz njega, upute mu riječi podrške, ili se fotografišu sa njim. Salko se jučer nakon press konferencije družio i sa mališanima u zeničkom Domu za nezbrinutu djecu.
Interesovanje za meč je veliko i prodaja ulaznica po cijeni od 10 KM već u pretprodaji ide veoma dobro. Sutra bi zenička Arena mogla biti ispunjena do kraja, jer su pored Zeničana, organizovan dolazak najavili Salkini navijači i iz drugih dijelova BiH.

"Ranije sam to najavljivao sa rezervom, sada to mogu reći sa sigurnošću, oni koji dođu na ovu manifestaciju vidjet će pravi spektakl. Sve pripreme su uspješno okončane. Odlične borbe i show laserski program koji prirpemamo, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.", istakao je Senad Mujkanović, menadžer „Noći šampiona“.

Program počinje u 19 sati uvodnim borbama, ceremonija svečanog otvaranja je u 20. sati, a glavni meč večeri se očekuje oko 22 sata.

Uvodne borbe low kick (19 h):
Asim Selimović (Tuzla)     - Sadam Stupar (Zenica)         –  81 kg,
Damir Arnaut (Tuzla)         - Semir Musić (Ilidža)         –  63 kg
Semir Delić (Tuzla - BiH)     – Harbin Xheladini (Makedonija)     –  57 kg.

Predborbe low kick (20 h):
Yunus Altintas (Turska)     - Bahrudin Mahmić (BiH - Zenica)    - 81 kg
Luka Šimić (Hrvatska)     - Džemal Mahmić (BiH - Zenica)     - 81 kg,
Nikola Božić (Hrvatska)     - Mesud Selimović (BiH - Tuzla)     - 81 kg
Dario Kadić (Sarajevo)     - Igor Emkić (Tuzla)             - 81 kg
Igor Jurković (Hrvatska)     - Adis Dadović (BiH - Zenica)    + 91 kg.

Sudije:
- Zoran Šimurina (Srbija)
- Romeo Deša (Hrvatska)
- Veldin Halilović (BiH)
- Manuel Pereira (Portugal)

Supervizor: Zijah Halilović (BiH)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.