Zlatna medalja za Arnelu Odžaković

Sportske igre

Zlatna medalja za Arnelu Odžaković

Adnan Beganović

Nakon nešto lošijih rezultata naših sportista na Mediteranskim igrama u Pescari i Festivalu mladih u finskom Tampereu napokon nam iz dalekog Taiwana stižu dobre vijesti.

Naime, bosanskohercegovačka karatašica Arnela Odžaković osvojila je zlatnu medalju na 8. svjetskim sportskim igrama u tajvanskom Kaohsiungu.

Naša jedina predstavnica na ovom takmičenju do odličja je došla pobjedama u šest mečeva u kategoriji preko 60 kg.  Srebrenu medalju osvojila je predstavnica Francuske, dok se bronzom okitila njemačka predstavnica.

Svjetske sportske igre održavaju se pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta, a na njima učestvuje 4.805 sportista i zvaničnika iz 105 zemalja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije