Zlatni Wu Jingyu i Joel Gonzalez

Bronca za Hrvatsku

Zlatni Wu Jingyu i Joel Gonzalez

M. Maksimović

Prva dva kompleta medalja u taekwondou dijelila su se u kategorija do 49 kg (žene), odnosno 58 (muškarci).Zlato su osvojili Wu Jingyu iz Kine i Španac Joel Gonzalez.

U ženskoj konkurenciji zlatom se okitila Wu Jingyu iz Kine.Ona je prvo u polufinalu savladala Luciju Zaninović iz Hrvatske 19:7, nakon toga u finalu Španjolku Brigitte Yague iz Španije 8:1.Španjolka je puno teže stigla do finala jer je slavila u polufinalu tijesno protiv Chanatip Sonkham sa Tajlanda 10:9.

Kroz repesaž su do brončanih medalje došle upravo Chanatip Sonkham i Lucija Zaninović.Sonkham je bila sigurna protiv Zamore iz Gvatemale 8:0 dok je Zaninović  sa 6-5 "zlatnim bodom" pobijedila Meksikanku Jannet Alegriju.

U konkurenciji muškaraca do 58kg zlato je osvojio Španjolac Joel Gonzalez koji je u finalu svladao Daehoona Leeja iz Južne Koreje sa 17-8, dok su brončane medalje osvojili Kolumbijac Oscar Munoz i Rus Aleksej Denisenko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.