Zlato i tri bronze za BiH
Reprezentacija BiH na 3. Evropskom kadetskom prvenstvu u taekwondou

Zlato i tri bronze za BiH

Kadetska reprezentacija BiH je prvog dana Evropskog prvenstva za kadete, koje se održava u zagrebu, ostvarila izvanredan uspjeh osvojivši jedno zlato i tri bronzane medalje.

Kadetska reprezentacija BiH na ovom prvenstvu nastupa sa 12 takmičara koju vode selektor Ahmed Dilek i trener Aleksandar Beštić.

Prvog dana takmičenja nastupilo je pet naših takmičara:

Mirnesa Fetahović – zlato, u prvom kolu je savladala predstavnicu Azerbjedžana sa 10-3, u drugom kolu je porazila predstavnicu Njemačke odlukom sudaca, u trećem kolu takmičarku iz Turske je pobijedila sa 3-1 i na kraju u finalu deklasirala predstavnicu Kipra sa 12-8.

Renaro Tuka – bronza, u prvom kolu savladao predstavnika Bugarske sa 5-0, u drugom kolu pobijedio takmičara iz Češke sa 5-1, u trećem kolu savladao predstavnika Grčke 3-1, i nažalost u borbi za finale izgubio od predstavnika Francuske sa 4:5.

Elmedin Čekrlija – bronza, u prvom kolu savladao predstavnika Rumunije sa 10-5, u drugom kolu pobijedio takmičara iz Azerbejdžana sa 3-2, u trećem kolu savladao predstavnika Grčke 10-7, i nažalost u borbi za finale izgubio od predstavnika Irske sa 0:7.

Amila Karišić – bronza, u prvom kolu savladala predstavnicu Azerbejdžana sa 8-1, u drugom kolu pobijedila takmičarki iz Velike Britanije sa 8-0 i nažalost u borbi za finale izgubila od takmičarske iz Turske sa 0:7

Elvedin Avdović – bez medalje, u prvom kolu savladao predstavnika Turske 1:0 i nažalost u slijedećem kolu izgubio od predstavnika Armenije 0:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.