Žugaj poražen u repesažu

OI London

Žugaj poražen u repesažu

Edmir Škorić

Hrvatski hrvač Nenad Žugaj poražen je u repesažu kategorije do 84 kilograma grčko-rimskim stilom na OI u Londonu čime je ostao bez mogućnosti borbe za brončano odličje. Žugaja je pobijedio Francuz Melonin Noumonvi.

Žugaj je ranije izgubio u osmini finala od Egipćanina Karama Mohameda  Gabera Ebrahima, olimpijskog prvaka iz Atene 2004. Kako se Ebrahim potom plasirao u finale, Žugaj je dobio novu priliku kroz repesaž, no nije je iskoristio.

 
Njegov brat blizanac Neven jučer je poražen u osmini finala kategorije do 74 kilograma od Azerbajdžanca Emina Ahmadova. Braća Žugaj prvi su hrvatski hrvači na OI nakon nastupa Stipe Damjanovića u Atlanti 1996. Damjanović je nastupio i četiri godine ranije u Barceloni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije