Zukan peti na EP u Zurichu

Zukan peti na EP u Zurichu

Bosanskohercegovački reprezentativac Admir Zukan osvojio je peto mjesto u   kategoriji preko 84 kg  prvog dana takmičenja na 46. evropskom seniorskom prvenstvu u karateu u Cirihu.

Od bh. predstavnika  danas su još nastupili  Amila Fazlić (do 68 kg) i Alem Kupusović (do 84 kg), koji su osvojili  sedma mjesta, Nermin Putur (do 75 kg) eliminiran je u 2. kolu, dok je Tanja Umičević okončala nastup na startu kvalifikacija.

Takmičenje se nastavlja u subotu  pojedinačnim borbama u kojim je će na  borilište izaći još pet bh. takmičara. Prvenstvo se završava u nedjelju ekipnim  borbama u obje konkurencije. Na EP učestvuje 490 takmičara i takmičarki iz 40 zemalja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.