Zvijer od preko 170kg dolazi na borbu u Srbiju

Zuluzinho se vraća

Zvijer od preko 170kg dolazi na borbu u Srbiju

Midhat Šljivak

Ljubitelji MMA sporta sigurno su čuli za brazilskog borca Zuluzinha.

Brazilski borac (40) se odlučio vratiti borbama nakon osam godina, a dobio je ponudu srbijanske promocije Megdan i za protivnika će imati pripadnika tamošnje policije Aleksandra Aleksića.

Zuluzinho je prava zvijer. Visok je 201 centimetar, tokom karijere je vagao i preko 170 kilograma, ali to mu nije previše pomagalo u borbama.

U 18 mečeva koje je odradio ima učinak od devet pobjeda i devet poraza. Interesantno je svakako da je na početku karijere imao pet pobjeda, a prvii poraz u karijeri mu je nanio legendarni Fedor Emelianenko.

Sada već davne 2005. godine u Prideu je zvijer pala za samo 26 sekundi, nakon toga je gubio i od svakog ozbiljnijeg borca, među kojima je i Antonio Rodrigo Noguueira, poznatiji kao Minotaur.

Borba između Aleksića i brazilske zvijeri na programu je 15. marta. Biće to svakako veliki izazov za srbijanskog policajca kojI do sada nije imao priliku da se suoči sa ovakvim čovjekom.

Ipak, pitanje je u kakvoj je formi Zuluzinho. Brazilac je već dugih osam godina van kaveza (ringa) i s obzirom na to kakvu konstituciju posjeduje, teško je od njega bilo šta očekivati.

Iskustvo je na strani Brazilca. On iza sebe ima 18 borbi u kojima je ring dijelio sa nekim od najvećih boraca i to će sigurno biti prednost za njega u ovom meču.

Od devet pobjeda u karijeri čak sedam Zuluzinho je upisao nokautom, a šest puta je on nokautiran.

Top Komentari

Alkma
Levatina
1 1
Fce
Drvosjeca ovaj brazilac
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi