Zvijer se vraća u oktagon, White zainteresovan za čudesan meč

Jones izazvao Lesnara

Zvijer se vraća u oktagon, White zainteresovan za čudesan meč

Midhat Šljivak

Nekadašnji UFC šampion teške kategorije Brock Lesnar napustio je WWE.

Ovaj 43-godišnji hrvač i nekadašnji šampion UFC-a odmah je dobio brojne izazove, a jedan je stigao od dugogodišnjeg vladara poluteške kategorije Jona Jonesa.

"Brock, razvalit ću i tvoje dupe", poručio je Jones.

Predsjednik UFC-a Dana White nema ništa protiv da se borba dogovori.

"Ako obojica to žele to bi bio dobar početak za Jonesa u teškoj kategoriji. Navijači to žele vidjeti, siguran sam i ako su zainteresovatni, odradit ćemo to", rekao je White.

Iako ima 43 godine Lesnar još uvijek važi za istinsku zvijer. Pored Jonesa spominje se i eventualni meč u Bellatoru gdje bi se borio sa jednim od najvećih boraca svih vremena Fedorom Emilianenkom.

Lesnar je posljednji MMA meč imao 2016. godine. Pobijedio je Marka Hunta, ali je meč proglašen nevažećim jer je Lesnar pao na doping testu.

U karjeri je još odradio osam borbi i na omjeru je od 5-3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi