10 fudbalera Schalkea nije došlo na pripreme

10 fudbalera Schalkea nije došlo na pripreme

A. Beganović

Prvi trening fudbalera Schalkea za novu sezonu počeo je bez desetorice igrača koji su bili neopravdano odsutni. Prema informacijama iz njemačkih medija oni su nezadovoljni situacijom u klubu, te su na ovaj način iznjeli svoje proteste.

Treneru Fredu Ruttenu na prvom treningu nije se pojavilo deset igrača, a pošto je veći dio njih iz Južne Američke, dobili su nadimak "samba grupa". Na prozivci nisu bili Marcelo Bordon, Rafinha, Jefferson Farfan, Kevin Kuranyi, Vicente Sanchez, Carlos Grossmüller, Gustavo Varela, Carlos Zambrano, Ze Roberto te Levan Kobiashvili.

Trener Schalkea je bio jako iznenađen novonastalom situacijom i pripremama je priključio nekoliko juniora.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije