10 trenera koji su vodili Real Madrid u eri Pereza

10 trenera koji su vodili Real Madrid u eri Pereza

1. Vincente del Bosque (1999-2003)

Endin Čaušević

Ekipa Real Madrida jedna je od najboljih ekipa na svijetu. Sa bogatom historijom i hrpom raznih titula zauzumaju mjesto u samom vrhu historije fudbala.

Legendarni Vicente del Bosque je jedini trener na listi kojeg u klub nije doveo Florentino Perez. Kada je Perez osvojio izbore i postao predsjednik kraljevskog kluba, Del Bosque je već bio trener ekipe.

Ovaj stručnjak je jedan od najuspješnijih koje je Perez imao. Osvojio je dvije ligaške titule, te jednu titulu Lige prvaka. Perez je 2003. godine odlučio da neće ponuditi novi ugovor Del Bosqueu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.