10 velikana koji predvode najbolje strijelce Lige prvaka

10 velikana koji predvode najbolje strijelce Lige prvaka

10. Karim Benzema - 42 gola

A. Haznadarević

Dok se čeka večerašnji odgovor na pogodak koji je Cristianu Ronaldu donio novo rušenje vječnog rekorda na listi najboljih strijelaca Lige prvaka, vrijedi istaći da čak 5 od vodećih 10 majstora ima priliku i dalje da popravi svoj učinak, ako ne u ovoj, onda već u idućoj sezoni. Ostali su već odavno završili svoje impozantne karijere, te upisali svoje posljednje nastupe u ovom velikom takmičenju.

Učinak ostvaren u: Olympique Lyonu i Real Madridu

Sjajni napadač Real Madrida u svakom drugom klubu bi bio najveća zvijezda, ali kako u ekipi ima jednog Cristiana Ronalda, Francuz je već godinama u sjeni. Ipak, to mu ne smeta da postiže enormno veliki broj pogodaka, pa je tako već sa 27 godina uspio postati jedan od najboljih strijelaca Lige prvaka ikada. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti