13 povrijeđenih, 2 lica uhapšena
Gostujuća tribina je ispražnjena nakon što su navijači počeli bacati baklje (foto: TuzlaLive)

MUP Tuzlanskog kantona

13 povrijeđenih, 2 lica uhapšena

M. Skaka

Trinaest povrijeđenih i dva uhapšena, crni su bilten utakmice koju su jučer odigrali Sloboda i Sarajevo na stadionu Tušanj, a u kojoj su domaćini slavili sa 3:1.

Na utakmici 16. kola Premijer lige BiH u Tuzli prisustvovalo je oko 3 500 gledalaca, od čega je bilo oko 500 gostujućih navijača, od kojih je oko 150 ostalo van kruga stadiona, kako bi posmatrali utakmicu, jer su u toku radovi na rekonstrukciji stadiona Tušanj.

“S obzirom da je procijenjeno da bi moglo doći do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, izvršeno je pražnjenja tribine na kojoj su bili smješteni navijači FK Sarajevo i sprovođenja istih ka prevoznim sredstvima s kojima su došli u Tuzlu, kojom prilikom je došlo do napada od strane navijača iz Sarajeva na službenike policije MUP TK-a, nakon čega su dva lica lišena slobode i prevezena na UKC Tuzla, gdje su im od strane ljekara konstatovane lake tjelesne povrede.”, stoji u današnjem saopštenju MUP-a TK.

“Tokom navedenog narušavanja javnog reda i mira lake tjelesne povrede zadobila su 4 navijača FK Sarajevo, 2 navijača FK Sloboda, 1 radnik zaštitarske firme, kao i 6 službenika policije MUP TK-a.”, kaže se dalje u saopštenju. “O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a uviđaj na licu mjesta su izvršili službenici OKP PU Tuzla, koji poduzimaju dalje mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenog slučaja.
Nakon svih događaja, službenici Jedinice policije za podršku Kantona Sarajevo, JP za podršku MUP TK-a i službenici policije PU Tuzla su navijače FK Sarajevo organizovano propratili u pravcu istočnog dijela grada i dalje prema Sarajevu.”, navode iz MUP-a TK.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.