14. decembra 2000. Barca i Messi potpisali ugovor na salveti

Vjerovali ili ne?

14. decembra 2000. Barca i Messi potpisali ugovor na salveti

O. Lekić

Tačno prije 12 godina Barcelona je osigurala usluge argentinskog čarobnjaka Lionela Messija i to ugovorom sastavljenim na salveti.

Messi je kao 13-godišnjak došao na probu u Barcelonu, a iako je na treninzima bio izvanredan pojedini treneri su su zbog njegovih problema sa visinom sumnjali u njegovu perpsektivu.

Međutim, tadašnjeg tehničkog sekretara Barcelone, Carlesa Rexacha, mali Messi je zadivio i odmah je odlučio učiniti sve kako bi osigurao njegov potpis.

Organizovan je sastanak u restoranu teniskog kluba Pompeia na kojem su osim Rexacha bili Josep Minguella, koji je doveo Messija na probu, te Horacio Gaggioli, koji je predstavljao Lionelovu porodicu. Rexach je zgrabio najbliži raspoloživi komad papira, tačnije salvetu, te je na istoj sastavio ugovor o prelasku Lionela Messija.

Danas je ta salveta jedan od najznačajnijih sportskih dokumenata u historiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti