17-godišnjak Schalkeu donio polufinale

DFB-Pokal

17-godišnjak Schalkeu donio polufinale

Edmir Škorić

Nogometaši Schalkea prvi su učesnici polufinala DFB-Pokala, nakon što su večeras kroz produžetke uspjeli savladati Nuernberg s 3:2.

Bolje su ogled na Veltins-Areni otvorili gosti, jer je Julien Schieber matirao domaćeg golmana Manuela Neuera nakon nepunih pet minuta igre.

Mario Gavranović, švicarski nogometaš, desetak minuta kasnije poravnava na 1:1, ali je Schieber u 32. minuti vratio prednost gostima.

U nastavku hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić pogađa za 2:2, što je bio i konačan rezultat utakmice, pa se igralo i dodatnih pola sata. Domaćoj momčadi je plasman u polufinale donio rezervista Julian Draxler, 17-godišnjak koji je u samoj završnici produžetaka pogodio za 3:2 i veliko slavlje. Draxler je u igru ušao samo tri minute ranije.

Sastaju se još: Energie-Cottbus - Hoffenheim, Duisburg - Kaiserslautern i Alemannia Aachen - Bayern.

DFB-Pokal, četvrtfinale:

Schalke - Nuernberg 3:2, 2:2 (Gavranović 14, Rakitić 58, Draxler 119/ Schieber 4, 32)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.