17-godišnji Keita Zidaneova preporuka

Mladi Francuz nova nada

17-godišnji Keita Zidaneova preporuka

Edmir Škorić

Francuska legenda Zinedine Zidane, sada član Uprave madridskog Reala, savjetovao je klubu da dovede mladog francuskog tinejdžera Sega Keitu koji nastupa za Troyes. Za ovog klinca odavno se zanimaju Milan, Arsenal i Inter.

Sadašnji konzultant madridskog Reala Zinedine Zidane preporučio je odboru španskog kluba 17-godišnjeg veznog igrača Sega Keitu. Keita nastupa za nižerazredni francuski Troyes, no čini se da bi uskoro mogao dosegnuti svoj vrhunac.

Trener Arsenala Arsene Wenger koji je prepoznatljiv po otkrivanju mladih zvijezda prati ovog igrača već nekoliko utakmica i navodno ga je impresionirao 17-godišnjak. U svojim redovila željeli bi ga Milan i Inter, a sad bi se u utrku trebao uključiti i Real koji vjerovatno ima najviše šansi da ostvari transfer - obzirom na financijsko stanje kluba sa Santiago Bernabeua.

Još uvijek nema konkretnih ponuda na adresi Troyesa, no čelnici tog kluba uvjereni su da će se dobro prodati mladi Keita već u januaru za vrijeme zimskog prelaznog roka. Od nedavno je član U-18 selekcije Pijetlova, te je njegov ugovor sa Troyesom važeći do 2012. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.