25. kolo Premijer lige BiH bez gostujućih navijača

Čeka se potvrda Odbora za hitnost

25. kolo Premijer lige BiH bez gostujućih navijača

Sva društveno-politička previranju u Bosni i Hercegovini obično se reflektuju, ali i diktiraju dešavanja na sportskoj sceni u našoj domovini. 

Tako je na današnjoj sjednici Takmičarske komisije N/FSBiH kojoj su prisustvovali i članovi Komiteta za bezbjednost dogovoreno je da se Odboru za hitnost preporuči kratkotrajna zabrana za gostujuće navijače koja bi se odnosila na 25. kolo BH Telecom Premijer lige.

Ovakvom prijedlogu ponajviše su kumovala posljednja dešavanja u Zvorniku u kojima je u napadu na policijsku stanicu ubijen jedan, a ranjena dva policajca. 

Podsjetimo jučer je na adresu N/FSBiH stiglo saopštenje MUP-a RS u kojem se od naše krovne kuće fudbala zahtjeva da se utakmice 25. kolo domaćeg šampionata igraju bez prisustva gostujućih navijača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kranju potvrdu ove odluke o zabrani odlaska na gostovanja u 25. kolu Premijer lige ostalo je da potvrdi Odbor za hitnost N/FSBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.