90 minuta za Begovića u pobjedi Pompeya
Begović može biti vrlo zadovoljan nastupom protiv Hereforda

Potencijalni golman bh. selekcije odličan u League Cupu

90 minuta za Begovića u pobjedi Pompeya

Portsmouth se bez većih problema plasirao u treću rundu Carling kupa nakon što su danas savladali drugoligaša Hereford na Fratton Parku.

Povreda Davida Jamesa otvorila je put našem Asmiru Begoviću koji je odigrao punih 90 minuta na golu premijerligaša i primio samo jedan gol i to iz penala za konačnih 4:1.

Već u dvadesetoj minuti susreta Kranjčar je dobro uposlio Piquionnea koji je zatresao mrežu. Samo tri minute kasnije još jednom je lopta ušla u gol Hereforda. Strijelac prvog pogodka, Piuionne, ovaj put je bio u ulozi asistenta, a gol je postigao Utaka. 41. minuta susreta donosi prvo ozbiljnije iskušenje za Begovića. Odličan pokušaj Craiga Jonesa Asmir je zaustavio, a opasnost je do kraja otklonio Ward. U 43. minuti, hvatski reprezentativac Niko Kranjčar tukao je sa ruba šesnaesterca za velikih 3:0 na kraju prvog poluvremena.

U nastavku Pompey ponovo napada. Već u 56. minuti u listu strijelaca se, po prvi put nakon pet i po godina, upisao i Hughes i razbio sve nade Hereforda da mogu izvući pozitivan rezultat. Samo par minuta kasnije Begoviću je sviran prekršaj u kaznenom prostoru nad Plummerom i sudija je pokazao na bijelu tačku. Plummer je gađao, Begović krenuo na pravu stranu, ali mu je lopta izmakla i gosti su uspjeli postići počasni gol.

Blackburn je u gostima sredio Gillingham 3:1, golove za pobjedu gostiju su postigli Dunn,Hoilett i Pedersen.Problema nije imao niti Hull koji je kao domaćin prošao Southend 3:1.Kretaori pobjede Hulla bili su Carney, Altidore, i Geovanni.


Zanimljivo je bilo u duelu Southamptona i Birminghama na St. Mary'su. Southampton danas proživljava najgore trenutku u svojoj istoriji jer nekadašnji premijerligaša, nakon četiri odigrana kola drži posljednje mjesto u League One. Ipak protiv Birminghama su domaći navijači na trenutak osjetili bolja vremena. Golom Lallana, Southampton je vodio 1:0 od 51. minute, ali su gosti u dvije minute napravili preokret. Iskusni Lee Bowyer je zabio u 77. minuti, tri minute kasnije Lee Carsley je bio strijelac za 1:2.

Burnley je odlično krenuo u prvenstvu, tri utakmice dvije pobjede, ali je protiv trećeligaša Hartlepoola išlo dosta teško. Golom Boyda u 39. minuti Hartlepoola je stigao na korak do prolaska u treće kolo, ali se onda ukazao Steven Flecther koji je prvo u 84.minuti zabio za produžetke, a onda je u 108.minuti drugim golom eliminisao Hartlepool. Gosti su od 100.minute igrali sa igračem manje, nakon isključenja Richarda Eckersleya.


I Bolton se mučio protiv trećeligaša, Tranmerea. Na kraju minimalna pobjeda premijerligaša, gol za 0:1, postigao je Mark Davies u 41. minuti.

Produžeci su se igrali na Upton Parku, gdje su se sastali ljuti rivali iz starih vremena, West Ham i Millwall. Gosti su bili daleko bliže pobjedi jer su poveli preko Neila Harrisa u 26.minuti. I kada je izgledalo da će ''čekićari'' biti eliminisani Junior Stanislas pogađa za 1:1 tri minute prije kraja. U produžecima je isti igrač doveo u vodstvo West Ham iz jedanesterca u 98.minuti, a priču je zaključio  Zavon Hines u 100.minuti. Naravno utakmica nije mogla proći bez nereda.

Wolverhampton je jedini prošao u treće kolo nakon penala. Swindon je izdržao do penala, a tamo je bio uspješniji domaći sastav 6:5

League Cup 2.kolo:

Gillingham - Blackburn R.  1:3
Hartlepool U. - Burnley 1:2
Hull C.    3 - 1    Southend U.
Leeds U. - Watford 2:1
Nottingham F. -    Middlesbrough 2:1
Peterborough U. - Ipswich T. 2:1
Port Vale - Sheffield W. 2:0
Portsmouth - Hereford U. 4:1
Preston North End - Leicester C. 2:1
Queens Park R. - Accrington 2:1
Southampton - Birmingham C. 1:2
Swansea C. - Scunthorpe U. 1:2
Tranmere R. - Bolton W. 0:1
West Ham U. - Millwall 3:1
Wolverhampton W. - Swindon T. 6:5
Reading - Barnsley 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.