A neki to zovu derbijem kola: PSG ponizio Marseille

Liga 1

A neki to zovu derbijem kola: PSG ponizio Marseille

Edmir Škorić
Teme:

U derbiju 27. kola francuske Lige 1 PSG je, kao gost, deklasirao Marseille s 5:1.

Marseille je počeo da ulaže u ekipu, želi da se vrati na staze stare slave, pa se činilo da će biti, ako ništa, ravnopravan rival PSG-u na Veledromeu ili barem da će pružiti neki dostojan otpor.

Ipak, to se nije desilo i gosti iz Pariza nadigrali su Marseille u svim elementima nogometne igre.

Marquinhos je u šestoj minuti doveo PSG u vodstvo, da bi u 16. minuti Cavani pogodio za 2:0. U nastavku Lucas u 50., pa Draxler u 61. minuti dovode navijače Marseillea do očaja.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Fanni je u 70. minuti smanjio na 5:1, a ubrzo je Matuidi postavio konačnih 5:1 za PSG, koji je sada drugoplasirani sa 59 bodova, dok vodeći Monaco ima 62 boda. Marseille je sedmoplasirani sa 39 bodova.


All Goals HD - Olympique Marseille 1-5 PSG... by nammakudla

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi