A, sada bordo spektakl

Pada li večeras Zeta na Koševu?

A, sada bordo spektakl

Adnan Beganović

U okviru 3. pretkola Evropske lige večeras će na Koševu snage odmjeriti Sarajevo i Zeta. Bh. predstavnik u ovaj duel ulazi kao favorit, no svako opuštanje bordo momke može skupo koštati.

Bosna i Hercegovina u evropskim takmičenjima ima još samo jednog predstavnika, a to je Sarajevo, koje će večaras ugostiti crnogorsku Zetu.

Bordo momčad svoj evropski put počela je duelom sa Hiberniansom sa Malte. Slavili su izabranici Dragana Jovića protiv Maltežana, no igra nije bila na zavidnom nivou, a kako ih je u 2. pretkolu očekivao Levski, Torlak i društvo bili su prežaljeni.

Međutim, u dva susreta protiv bugarskog predstavnika fudbaleri Sarajeva pokazali su snagu i na kraju su sasvim zasluženo preko favoriziranog Levskog stigli do 3. pretkola u kojem će ih dočekati Zeta.

Bh. predstavnik je favorit, pogotovo u večerašnjem susretu u kojem će imati veliku podršku sa trbina. Očekuje se pravi spektakl, kako na terenu, tako i na tribinama, te pobjeda realno kvalitetnije momčadi, a to je u ovom slučaju Sarajevo.

Međutim, potcijenjivanja ne smije biti jer svaka momčad koja je došla do 3. pretkola ima određeni kvalitet. Istina, fudbaleri Zete nikada nisu igrali pred većim brojem navijača, no to i njima može biti dodatni motiv, pa izabranici Dragana Jovića moraju biti oprezni.

Strateg Sarajeva, Dragan Jović, uoči susreta je izjavio da bi bio zadovoljan sa bilo kakvom pobjedom bez primljenog gola.

"Gledao sam utakmice Zete i radi se o puno kvlitetnijoj ekipi nego što se kod nas predstavlja. Njihovi rezultati nisu slučajni. Oni su mlada i poletna ekipa, imaju kreativan vezni red i brze krilne igrače. Ovo će biti vrlo zahtjevna ukamica, ali smo svjesni da se ovakve prilike ne ukazuju često. Atmosfera je sjajna i nadam se pobjedi bez primljenog gola, da bi bili u što boljoj situaciji pred uzvratnu utakmicu", istakao je Jović.

S druge strane trener Zete, Rade Vešović, svjestan je kvaliteta Sarajeva, a ponajviše strahuje od Saida Husejinovića, koji je u duelu sa Levskim pružio partiju rijetko viđenu na našim terenima.

"Respektujemo bordo momčad. Sarajevo je dobro pokriveno u svim linijama, bordo momčad ima nekoliko izvanrednih pojedinaca, a tu prije svega mislim na Saida Husejinovića. Pokazao je protiv Levskog da može sam odlučiti utakmicu i naš glavni zadatak biće zaustaviti ovog fudbalera", istakao je Vešović.

Sve u svemu, pred nama je još jedan evropski spektakl, a nadamo se da isti nije posljednji u ovoj sezoni.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije