Aalenu novi poraz, Aue i Braunschweig bježe sa začelja

Šesto kolo Cvajte

Aalenu novi poraz, Aue i Braunschweig bježe sa začelja

Standardni termin petkom navečer ponovo je bio rezervisan za 2. Bundesligu, a na rasporedu su bile tri utakmice.

Aue je u derbiju začelja zabilježio laganu pobjedu protiv St. Paulija. Loning je načeo mrežu gostiju u 41. minuti, da bi posao u nastavku završili Benatelli i Kortzourg golovima u 56. odnosno 69. minuti. Bila je ovo konačno i prva pobjeda za Aue, nakon pet uzastopnih poraza u uvodnim kolima.

Jasmin Fejzić ponovo je morao tužan napustiti teren budući da je njegov tim zabilježio novi poraz. Ovaj put je uspješniji bio Sandhausen koji je do pobjede došao golom Wootena u 80. minuti. Domaći su u 48. minuti imali priliku iz jedanaesterca doći do prednosti, ali je Grech bio neprecizan. Aalen se nalazi u nezavidnoj situaciji sa samo pet osvojenih bodova u šest utakmica, što ga svrstava tek na 14. poziciju.

Bivši klub našeg Ermina Bičakčića, Braunschweig, bio je uspješan na svom terenu protiv Darmstadta. Domaće je u vodstvo doveo Nielsen u 34. minuti susreta, da bi Kruppke u posljednjim sekundama postavio konačnih 2:0. Bio je to prvi Darmstadtov poraz u sezoni, dok je Braunschweig pobjedom prekinuo crni niz od tri uzastopna poraza i skočio na desetu poziciju tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.