Iskreni grabežljivac: "Šta vam imam lagati, došao sam ovdje radi novca, brojim ga svaku noć"

Nova škrtica u svijetu fudbala

Iskreni grabežljivac: "Šta vam imam lagati, došao sam ovdje radi novca, brojim ga svaku noć"

A. Čaušević

Kada se igrač u najboljim godinama odluči za transfer u neku egzotičnu ligu, to prvenstveno uradi radi novca.

Za razliku od kineskog, fudbalsko tržište u arapskom svijetu je i dalje atraktivno za mnoge fudbalere jer i dalje masno plaćaju ugovore.

Nije nikakva tajna da afrički fudbaleri odlaze u klubove koji im ponude najviše novca, barem je to slučaj sa većinom.

Aaron Boupendza je svojevremeno bio je dan od najvećih talenata u Gabonu, a čak je i dogurao do Bordeauxa, francuskog velikana koji je sada u drugoj ligi zbog finansijskih problema.

Ovaj sasvim solidni napadač je prije dvije godine otišao u Tursku, tačnije u ekipu Hatayspora gdje je eksplodirao, na 36 mečeva je zabio 22 gola.

Oglasi

Odmah nakon toga stigao je poziv iz Katara. Bez razmišljanja je u transferu vrijednom 4.5 miliona eura pređao u Al-Arabi.

Tu se zadražao svega jednu sezonu. Bio je vrlo dobar sa osam golova i stigla je ponuda iz Saudijske Arabije. Riječ je o višemilionskom ugovoru koji se jednostavno ne može odbiti.

U transferu vrijednom 7 miliona eura prešao je u ekipu Al-Shababa i više uopšte ne krije da je u Saudijskoj Arabiji čisto radi novca.

"Došao sam u Arabiju po novac. Moram da brinem o porodici, idem tamo gdje je. Nema potrebe za romantičnim riječima", rekao je Boupendza.

"Kritikuju me što dolazim u Saudijsku Arabiju. I mi smo radnici. Želimo da pomognemo našoj porodici. Štedim i skupljam novac koji zaradim. Brojim ga svaku noć prije spavanja."

Nova avantura za 26-godišnjaka je počela odlično jer je u prvom kolu nove sezone zabio gol u visokom trijumfu nad ekipom Al Batina rezultatom 3:0.

Top Komentari

Shojich07
Iskren momak
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti