Abate: Moramo početi pobjeđivati

Milan loš krenuo u sezonu

Abate: Moramo početi pobjeđivati

Edmir Škorić

Nogometaši Milana na samom početku sezone djeluju indisponirano i već sada je teško očekivati da ozbiljnije konkuriraju za naslov.

Rossoneri su u nedjelju navečer poraženi kod kuće od Napolija (1:2), što im je bio drugi poraz ove sezone u Seriji A, te su trenutno tek na 11. mjestu sa četiri boda.

"Trenutno nismo u formi, što pokazuje tabela i samo četiri osvojena boda. Moramo da počnemo pobjeđivati i to već od srijede i utakmice s Bolognom", kazao je bek Milana Ignazio Abate, dodavši:

"No, tako smo i prošle sezone krenuli loše, a onda smo uspjeli prevladati sve loše i izboriti igranje u Ligi prvaka. Imamo kvalitet, povjerenje u sebe i potrebno je samo da krenemo pobjeđivati i to će se kad-tad dogoditi".

Milan u petom kolu, u srijedu, gostuje Bologni, a onda u subotu dočekuje Sampdoriju u okviru šestog kola Serije A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.