Abate: Vjerujemo u pozitivan rezultat na Euru

"Euro je poput Lige prvaka"

Abate: Vjerujemo u pozitivan rezultat na Euru

Edmir Škorić

Milanov 25-godišnji odbrambeni nogometaš Ignazio Abate priželjkuje dobar rezultat italijanske reprezentacije, čiji je i sam član, na ovoljetnom Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini (8. juni - 1. juli).

Abate smatra da je Euro sličan Ligi prvaka te vjeruje da Azzurri imaju svoje šanse.

"Euro je prema mom mišljenju dosta sličan Ligi prvaka. Svi koji smo u Poljskoj i Ukrajini možemo do kraja. Dakako, Italija ima dovoljno prostora za uspjeh. Nikoga se ne trebamo bojati i Euro trebamo dočekati u top-formi", izjavio je Abate, kojeg previše ne brine 3:0 poraz od Rusije u jednoj od prijateljskih utakmica:

"Pali smo u zadnjih deset minuta te utakmice i zbog tog pada se stvorila loša slika. No, dotad smo igrali kontrolirano i imali svojih šansi. Mislim da i nije bilo tako loše".

"Imamo vremena za uigravanje. Moramo ostati mirni unatoč tom porazu. Trebamo sa puno vjere u sebe dočekati Euro i prvu utakmicu sa Španijom. Vjerujemo u pozitivan rezultat", zaključio je bočni nogometaš AC Milana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.