Abbiati: Ne brinite, sačuvat ćemo prednost

Golman Milana šalje pozitivne signale navijačima

Abbiati: Ne brinite, sačuvat ćemo prednost

E. Škorić

Christian Abbiati, Milanov čuvar mreže, uvjeren je kako će njegova momčad do kraja sezone uspjeti zadržati lidersku poziciju i osvojiti Scudetto.

Premda se, obično, zasluge za dobre rezultate prepisuju braničima, veznjacima ili napadačima, Abbiati je sigurno jedan od glavnih razloga zašto je Milan vodeća momčad u Italiji. Iskusni je golman primio svega 19 golova.

Milan je imao sjajan prvi dio sezone, dok su nedavna dva remija (Lazio i Genoa) približili drugoplasirani Napoli na tri boda. Pobijedi li Inter svoju zaostalu utakmicu, ta će razlika iznositi svega dva boda.

Abbiati je u razgovoru za Il Corriere dello Sport istakao kako vjeruje da će Milan zadržati svoju poziciju i na kraju osvojiti Scudetto.

"Možemo li vjerovati u ovaj Milan", pitanje je novinara pomenutog medija na koje je Abbiati samouvjereno odgovorio: "Naravno, vodeći smo u poretku, a nastojat ćemo to zadržati do kraja sezone", objasnivši i razlog svog optimizma:

"Sretni smo. Svjesni svoje snage i u potpunosti vjerujemo da ćemo ove godine uspjeti u svojim namjerama."

Inter prvi konkurent, tu su Napoli i Roma

Što se konkurencije tiče, Italijan vjeruje da najveća prijetnja dolazi od gradskog rivala Intera, potom Napolija i Rome.

"Inter je svakako prvi konkurent. S Leonardom su pronašli sebe, puno su opasniji i lako dolaze do pobjeda. Napoli i Roma su, također, u užem krugu. Itekako su opasni".

Milan je, naime, remizirao s Lazijom kod kuće, a potom i u Đenovi. Ovu 2011. godinu nisu najbolje započeli...

Dva remija nisu nagovještaj pada forme

"Ne brinite. Igramo vrhunski nogomet i ne popuštamo. Lazio na San Siru nije uputio niti jedan udarac, a Muslera ih je spasio. Nismo imali sreće u tom susretu. Protiv Genoe je bilo dosta teže, ali smo primili jedan nespretan gol nakon vlastite pogreške. Nismo uspjeli zadržati prednost".

Rossoneri najprije igraju s Parmom u prvenstvu, a onda i prva utakmica osmine finala Lige prvaka.

"Pobjede su uvijek važne. Pogotovo u ovom dijelu sezone. Najprije ćemo učiniti sve da savladamo Parmu, a onda se okrećemo Tottenhamu koja nam je jedna od najvažnijih utakmica u sezoni. No, kao što rekoh, optimista sam glede naše sezone."

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.