Abbiati sretan povratkom, razočaran porazom

Abbiati sretan povratkom, razočaran porazom

E. Škorić

Iskusni italijanski golman Christian Abbiati zadovoljan je svojim povratkom na gol Milana poslije deset mjeseci, ali je itekako razočaran porazom i ispadanje u polufinalu Kupa od Udinesea.

"Zadovoljan sam svojim nastupom ove večeri, ali moj osobni nastup ništa ne znači ako ekipa nije mogla postići gol", izjavio je Abbiati za službenu stranicu kluba, te dodao.

"Bilo je važno proći, ali stvari nisu išle na našu ruku. Udinese je izgledao organizovano na terenu i stvarali su nam glavobolje. Pokušali smo pobijediti, ali su se stvari okrenule protiv nas ovu večer."

Abbiati se vratio nakon deset mjeseci odsustva zbog povrede.

Prošlo je deset mjeseci od kada sam zadnji put igrao na San Siru i stvarno sam htio napraviti najbolje. Moja obitelj bila je uz mene tijekom oporavka i svi moji prijatelji. Imam dobar odnos s trenerom Leonardom i on zna da sam klubu na raspolaganju, jer mi je klub toliko toga dao", zaključio je iskusni čuvar mreže.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.