Abbiati: Vanjin kvalitet će mnogo pomoći Torinu

Proslavljeni italijanski golman o Milinković-Saviću

Abbiati: Vanjin kvalitet će mnogo pomoći Torinu

D. Vejo

Srbijanski golman Vanja Milinković Savić minule zime, potpisao je predugovor sa italijanskim Torinom, a prije nekoliko dana priključio se treninzima sa novim saigračima kako bi se što bolje adaptirao na novu sredinu.

U jednoj izjavi, mladi čuvar mreže rekao je da mu je idol još od prvih fudbalskih koraka ni manje ni više nego slavni čuvar mreže Italijan, Christian Abbiati, koji je bio jedan od igrača sa najdužim stažom u Milanu.

Ove riječi stigle su i do samog, sada već penzionisanog proslavljenog golmana.

"Danas su mladima obično uzori Buffon i Casillas, pa me izjava Vanje malo iznenadila. Svakako lijep gest od njega, hvala na komplimentima. Pratio sam njegove igre u mladoj reprezentaciji Srbije ali isto tako i u poljskom prvenstvu dok je igrao za Lehiju. On je sjajan golman i pred njim je svijetla budućnost. Mnogo će pomoći Torinu", izjavio je Abbiati.

Milinković-Savić, koji je još bio želja Benfice i Zenita, tokom karijere je bio član i Manchester Uniteda. Na Old Traffordu nije dobio priliku da pokaže koliko zna, pa se tako odlučio da ode put Poljske što se ispostavilo kao dobar potez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi