Abidal i Toulalan propuštaju Irsku
Abidal (desno) igrao u Dublinu

Zbog povreda

Abidal i Toulalan propuštaju Irsku

Edmir Škorić

Uzvratni meč baraža između Francuske i Republike Irske zbog povreda će propustiti Eric Abidal (Barcelona) i Jeremy Toulalan (Lyon).

Defanzivac Barcelone Eric Abidal povrijedio je bedro, dok se Jeremy Toulalan, vezni igrač Lyona, još uvijek nije oporavio od tetive koljena, a taj problem prisilio ga je na propuštanje utakmice u Dublinu, baš kao i one koja se igra u srijedu.

Golom Nicolasa Anelke, Pijetlovi na Stade de Franceu imaju prednost od 1:0. Abidal je od početka igrao protiv Irske, da bi kasnije zbog povrede napustio teren a umjesto njega ušao je Arsenalov mladić Gael Clichy.

Selektor Raymond Domenech nije pozvao zamjene za ova dva igrača, što znači da raspolaže sa dobrim igračkim kadrom, u što ne treba sumnjati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.