Abidal propušta Albaniju, spreman za BiH?

Abidal propušta Albaniju, spreman za BiH?

Edmir Škorić

Francuski selektor Laurent Blanc potvrdio je kako večeras protiv Albanije u pretposljednjoj kvalifikacijskog utakmici neće moći računati na Erica Abidala.

Barcelonin stoper povrijedio je koljeno u 1:0 pobjedi nad Sportingom u Gijonu prošlog vikenda. Unatoč toj povredi, Abidal je i dalje na spisku Francuske, a sasvim sigurno je da neće igrati večeras protiv Albanije, iako iz Barcelone se nadaju da će njihov igrač biti pošteđen napora.

"Previše je rano za Abidala da igra, morat će malo pričekati", rekao je Blanc, dodavši: "Naše osoblje pokušava na sve načine da ga osposobi, ali ne možemo zahtijevati nemoguće od igrača. Bolje je da ga malo sačekamo".

Abidal bi prema svemu sudeći mogao igrati protiv BiH u utorak. Francuska je lider u grupi D sa 17 bodova iz osam utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije