Abidal tvrdi da je Barcin prioritet Primera

Katalonci na svim frontovima

Abidal tvrdi da je Barcin prioritet Primera

Edmir Škorić

Barcelona je prošle sezone osvojila sve što se da osvojiti, ove godine će, naravno, pokušati ponoviti svoj uspjeh, mada Francuz Eric Abidal tvrdi da je prioritet Primera, pa tek onda Liga prvaka.

Francuski lijevobočni Barcin igrač oduševljen je početkom sezone. Osim Primere, Katalonci su dobro startali i u Ligi prvaka, budući da su u 1. kolu grupne faze Lige prvaka na Meazzi odigrali neriješeno s Interom.

"Želim da osvojimo sve, ali prije svega cilj nam je odbraniti ligaški naslov, a onda, kasnije, ići i na odbranu Lige prvaka", kazao je novinarima Abidal.

"To je dug put i mislim da će biti dovoljno vremena da osvojimo ponovo i jedan i drugi i treći trofej."

Mnogi već predviđaju, doduše nakon nekoliko kola se to potvrdilo tačnim, "konjsku" utrku Barcelone i Real Madrida, no Francuz ima svoje mišljenje.

"Ne možemo zaboraviti da postoje i druge momčadi koje su ispod nas, ali koje mogu osvojiti naslov. Prerano je reći da postoje samo dvije ekipe za to."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije