Abramović dobio sudski spor

Abramović dobio sudski spor

Vlasnik londonskog Chelsea, ruski milijarder Roman Abramovič, dobio je sudski spor sa italijanskim sportskim dnevnikom La Repubblicom koji ga je optužio da je ovisan o kockanju.

Javno izvinjenje i još uvijek nepoznata svota novca koja će biti proslijeđena u humanitarne svrhe kazna je koju će La Repubblica, odnosno izdavačka kuća Editoriale L'Espresso, morati platiti kao obeštećenje za počinjenu štetu.

Vlasnik Chelsea je dnevni list tužio zbog teksta iz maja prošle godine pod naslovom "Crna godina za Abramoviča koji je izgubio jahtu na pokeru", kojeg su prenijeli i drugi svjetski mediji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.