Abramovič kreće u kupovinu

Abramovič kreće u kupovinu

Aktuelni engleski prvak Chelsea u posljednje vrijeme igra veoma slabo, pa je iz tog razloga ruski vlasnik ove ekipe Roman Abramovič odlučio krenuti u kupovinu u januarskom prelaznom roku.

U posljednjih osam utakmica u svim takmičenjima Chelsea je pretrpio čak četiri poraza, te je Abramovič odlučio da ekipu sa Stamford Bridgea treba pojačati.

"Razgovarao sam sa Romanom nakon susreta sa Marseilleom, a uglavnom smo pričali o mogućim pojačanjima u januarskom prelaznom roku. Vlasnik mi je potvrdio da će dovesti potrebna pojačanja kada utvrdimo koji su nam ciljevi", rekao je menadžer Chelsea Carlo Ancelotti.

Kao prva dva moguća pojačanja spominju se dvojica odbrambenih igrača, David Luiz iz Benfice i Gary Cahill iz Boltona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.