Abramovič "masno" plaća novog trenera

Sedam miliona eura godišnje

Abramovič "masno" plaća novog trenera

Edmir Škorić

Roman Abramovič, vlasnik londonskog Chelseaja, spreman je novom menadžeru ponuditi godišnju platu od sedam miliona eura.

Ruski tajkun u potrazi je za nasljednikom Carla Ancelottija kojeg je otpustio po završetku prvenstva u kojem Chelsea nije stigao niti do jednog trofeja. Abramovič i dalje sanja trofej Lige prvaka, pa sprema nove investicije u klub.

Naravno, prije nego pojača momčad, morat će pronaći adekvatnog menadžera. U opticaju su Holanđanin Guus Hiddink, potom trener Porta Andres Villas-Boas, Didier Deschamps iz Marseillea, pa i nedavno otpušteni trener Bayerna Louis van Gaal.

No, ko god od njih bude na klupi Chelseaja, godišnje će primati i do sedam miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.